• Forsiden
  • Still forberedt til klassens time

Still forberedt til klassens time

Du, som klassens representant i elevrådet, har et ansvar for at deres saker blir tatt opp. I artikkelen Hvordan engasjere klassen din til å komme med innspill til elevrådet kan du lese om hva du burde gjøre for å sikre at klassen din kommer med saker som du kan bringe videre. Men, for å kunne gjøre dette er det viktig å vite hvordan man forbereder seg til klassens time.

For mange er klassens time kanskje litt vanskelig fordi man opplever at klassen ikke er aktiv. Og desto mindre engasjert klassen er, desto viktigere er det at du stiller forberedt. For du skal ikke bare bringe klassens saker videre til elevrådet, du skal også bringe elevrådets saker videre til klassen. For å lykkes med dette har vi lagd en trinnvis oversikt over hvordan du burde gå frem for å utnytte klassens time best mulig.

Punktliste

1

Vær strukturert

For å få mest mulig ut av klassens time, er det viktig å være strukturert. Vit når du skal ta opp hva og forhold deg til én sak av gangen.
2

Lag en saksliste

Det er ikke alltid like lett å huske hva man skal ta opp, så lag en liste over alt du ønsker å si til klassen og ha den tilgjengelig.
3

Forbered et referat

Skriv et referat som du kan dele med klassen din etter at klassens time er ferdig. Da kan de som ikke er tilstede også holde seg oppdatert, i tillegg til at du selv kan gå tilbake å lese hva som ble sagt. Mal til referat finner du i ressursmappen nedenfor
4

Spørsmål

Lag en liste over spørsmål du kan stille hvis du merker at aktiviteten holder på å dø ut.