• Forsiden
  • Bli hørt selv om du ikke liker å rekke opp hånda

Bli hørt selv om du ikke liker å rekke opp hånda

Det er ikke alltid like lett å rekke opp hånda når man sitter i en klasse med over tyve mennesker man ikke kjenner så godt. Spesielt vanskelig er det hvis det er flere andre i klassen med sterke meninger, og som tar veldig stor plass. Kanskje er man redd for at noen skal si at forslaget ditt er dumt, eller kanskje man generelt bare ikke liker å snakke høyt. Det er helt greit, og det finnes flere andre måter å bli hørt på.

Tips og triks

1

Snakk med klassens tillitsvalgt etter timen er ferdig

Det er ingenting galt med å ta kontakt med klassens tillitsvalgt etter at klassens time er ferdig, eller generelt i et friminutt. Husk at klassens tillitsvalgt har fått den tilliten fordi at han eller hun skal være klassens talerør opp til elevrådet og ledelsen, og da er det viktig at de får høre meningene til alle elevene i klassen.
2

Send en melding til en tillitsvalgt i elevrådet

Hvis du synes det blir for skummelt å snakke med personen ansikt til ansikt, så er det ingenting galt i å sende personen en melding. Hvis du har nummeret til personen, eller hvis du er venn med dem på sosiale medier, så er det fullt mulig å sende dem en kort melding hvor du skriver hva du ønsker at de skal ta opp i elevrådet.
3

Snakk med en venn

Hvis du synes det å sende noen en melding eller snakke med dem alene blir for utfordrende, så er det lurt å snakke med en venn. Da kan de bringe beskjeden videre for deg, uten at du må ta konfrontasjonene alene. Eventuelt, kan dere gå sammen til en tillitsvalgt i elevrådet. Det er alltid lettere å snakke med noen hvis man har en støttespiller med seg.
«Jeg er alltid åpen for at folk kan komme med innspill til saker til elevrådet. Målet mitt er jo at alle skal bli hørt.» - Klassetillitsvalgt